Vállakozóknak

Megfelelő embert a megfelelő helyre. Minden vezető álma, hogy a vállalatnál betöltendő pozícióra azonnal a legmegfelelőbb jelölt kerüljön és a dolgok rendben haladjanak. Ez nincs mindig így és sok esetben hosszas próbálkozások alkalmával kerül (ha kerül) csak az alkalmas munkavállaló a betöltendő pozícióra. Minden feladatnak, minden betöltendő állásnak megvannak az elvárt kompetenciái, amivel rendelkeznie kell annak, aki ezt jól akarja csinálni. Más kell a kreatív csapatba, más kell döntéshozónak, más kell a könyvelésre, más kell kapcsolattartónak, a reklamációs osztályra stb.
Az alapvető testalkata mindenki számára behatárolja a lehetőségeit és meghatározza a korlátait. Ezek ismeretében a munkavállaló képes eldönteni, hogy melyik feladat áll hozzá közel, melyik területen tudja kihozni magából az elvárt teljesítményt. Az előmenetel és az anyagi lehetőségek érdekében viszont olyan munkakör betöltését is felvállalhatja, amihez nincs meg se a rátermettsége, se a kompetenciája. A hiányosságok majd csak a későbbiekben mutatkoznak meg. Rossz esetben jelentős anyagi és vállalti presztízs veszteség mellet. Jó eset nincs, mert a veszteség elkerülhetetlen az alkalmatlan munkavállalónak köszönhetően.  
Viszont az interjú alkalmával (vagy már korábban) végrehajtott testalkatelemzéssel pontosan behatárolható a jelölt rátermettsége az adott feladatkörre. Nincs találgatás, nincs esélylatolgatás, nincs "simán megoldom", mert a test nem hazudik és mindent elárul a használójáról. A vezető pontos képet kap a jelöltről, így el tudja dönteni, hogy a "hozott anyag" mennyire alkalmas a pozíció betöltésére. Tud-e vele együttműködni, rá lehet-e bízni a felelősséget, képes-e a kijelölt feladat végrehajtására. A Testalkatelemzés remek lehetőség a hibás, személyügyi döntések kizárására. Utólagosan is alkalmazható monitoring eszközként a munkavállalók tekintetében, hogy a megfelelő emberek vannak-e a megfelelő helyen. A valódi segítség, az a hasznos tudás kellő szakértelemmel, mert a tudás nem helyettesíthető semmivel.